mandag 24. mars 2008

Frisk luft i lungene , fine steiner og hoftebevegelser

I helgen tok 5 volontorer og en besokende turen til fjellbyen Cuenca. Etter 4 timer i buss var vi paa plass i en nydelig by ca. 2500 m over havet. Vi tok inn paa ett sjarmerende hotel midt i sentrum , med utsikt over hele byen. Klare for en kulturell oppvaakning , dro vi ut i byen klare for sigtseeing og museer. Litt dumt var det at det var paaske , og saa og si alt var stengt . men slikt er bare bagateller og stoppet ikke 6 reiseglade nordmenn..


I lopet av helgen var vi saa heldige aa komme over ( med litt hjelp av Lonely Planet ) en stemningsfyllt resturang , med livemusikk og salsaoppvisning. Etterhvert var det selvklart tid for litt salsa for gjestene , inkludert undertegnede , og i folge min ca. 60 aar gamle dansepartner gikk det meget bra.

Paa sondag ventet Ecuadors versjon av Matchu Pitchu , IngaPirca. Ruinene ligger ca. 2 timer med buss fra Cuenca og byr på nydelig utsikt og ett glimt av inkariketshistorie i Ecuador. Med Guide ser man de viktigste av Inkarikets ruiner i Ecuador. Uten er det vel egentlig ikke så mye mer enn fine steiener paa en aaker...




Alt i alt var det godt aa ta ett lite avbrekk fra Guayaquils varme og fuktige klima og nyte kald og frisk luft i lungene. Cuenca er en by med nydelig arkitektur , inkludert en mengde flotte majestetiske katedraler som absolutt er verdt aa se. Cuenca har mye og by paa og er derfor ett av ecuadors storste turistmaal. Drar du 10. min ut fra byen finner du varme kilder og spa anlegg. Byen er preget av markeder med alt fra sokker og fake Converse til lama skinn og vakre haandlagde smykker og vesker. Cuenca byr ogsaa paa en god del religiose , historiske og kulturelle museer.




Temperaturen holdt seg paa ca. 15 grader og noe som er ganske kaldt etter 2 mnd i ca. 34 grader. Saa jeg maa arlig innromme at jeg aldri har savnet Guayaquils varme saa mye. Frysepinne som jeg alltid vil vare endte opp med aa gaa i ullundertoy hele oppholdet.

Saa konklusjonen er nok som alltid - Borte bra , men hjemme best....

Ingen kommentarer: