tirsdag 22. april 2008

Engelsklærer i Ecuador

Jepp ,da var det tid for aa skrive noe om hva jeg jobber med her i Ecuador. Jeg jobber naa paa en ungdomsskole som heter Colegio Paraiso. Den ligger i slumomraadene i nord , noe som betyr at det er litt tryggere aa jobbe der enn i sor. Jeg jobber som engelsk larer og overraskende nok gymlarer. Tenker at mange automatisk faar en liten rykning her og tenjer hva i huleste gjor kristina som gymlarer. Men det er faktisk utrolig morro!! Man faar muligheten til aa leke med barna og derfor bli kjent med dem paa en helt annen maate enn om man bare underviser.


Paa ungdomskolen er det barn fra ca.11 - 16 aar og tre klasser. Er faktisk bare 40 elever paa hele skolen. Grunnen er at skolen ikke faar kommunal stotte. og derfor har faa raad til aa gaa der. De har nemlig her i Ecuador kommet opp med ideen at skole skal vare gratis . Det hores jo egentlig greit ut.. Men greia er at siden staten liker dette utrykket om at Ecuador har gratis skole , saa faar ikke de kommunale skolene ta penger for at barna skal gaa der , og naar de da heller ikke faar penger fra staten, ender det med at det ikke blir noe skoletilbud i det hele tatt.


Saa derfor bygger misjonsalliansen skoler og da trenger de hjelp fra en tuppa fra grimstad :)






1 kommentar:

tohau sa...

Hei Kristina!
Kjempkoselig aa lese aassen du har det i EC. Sitter her aa snufser litt naar e leser det du skriver. E tror det er haap i verden likevel, med saa mange unge som har tanke for annet enn seg selv og sitt.

Men lille tinemor du e jo 20. Gratulerer saa himla mye med dagen, du runder jo 2 x 10 idag, helt utrolig. Onkel er ikke saa rent lite kry av den flotte jenta fra norge som jobber som frivillig i Ecuador. Kos deg masse paa daen, og videre under oppholdet i sor amerika. Masse klemmer hils onkel tore og tante mari ann.